Top 3 Companii Sustenabile în 2011, premiate în cadrul galei “RoGBC Green Awards 2012”

mai 22, 2012 la 6:16 pm | Publicat în Evenimente, General | Lasă un comentariu
Etichete: , , , , , , ,

În urma discuţiilor intense ale juriului, vă prezentăm Top 3 Companii Sustenabile, în funcţie de activităţile lor din decursul anului 2011.

  • CUNDALL Engineering

Cundall se angajează să furnizeze cunoştinţele, abilităţile şi entuziasmul necesar, pentru  a face o diferenţă  în casele, birourile , proiectele, industria noastră şi a comunităţii noastre. În ultimii 10 ani CUNDALL a realizat un numar de clădiri verzi exemplare si a construit o expertiză internaţională de proiectare de arhitectură sustenabilă, care este de neîntrecut.

Iniţiative Sustenabile în România:

  • Consilierea RoGBC în renovarea sustenabilă a sediului
  • Pregătirea profesională a celor ce activează în sectorul construcţiilor prin prezentări si workshop-uri
  • Încurajarea personalului în a folosi transportul public
  • Participarea la programul RECICLETA care reciclează hârtie, acordând totodată locuri de muncă persoanelor care au această nevoie.
  • Sprijinirea programului de repopulare a pădurilor, „Adoptă un Copac”.
  • Realizarea raportului “Traseul Sustenabilităţii Cundall”
  • Implicare în organizarea Maratonului “Munţii Apuseni”.

Cundall a aplicat metode durabile de design în România atât pentru proiecte de mare anvergură cât şi pentru amenajări de birouri mici.

Pionierat în proiecte de dezvoltare durabilă: Eco-Biblioteca Cacica – România, Garden Inn Braşov – România; Clădiri de birouri – Bucureşti.

  • Ozone Homes

Ozone Homes adoptă o nouă abordare a pieţei imobiliare prin construcţia de case, care să respecte standardele de mediu. Acestea presupun economii semnificative de costuri pentru construcţie şi întreţinere. Casele respectă atât reglementările europene cât şi legislaţia în vigoare privind protecţia mediului. Construirea de astfel de case reduce impactul negativ asupra sănătăţii umane şi a consumului de energie.

Construcţiile Ozone Homes oferă o reducere substanţială a costurilor de întreţinere – cu 25-40% mai puţin decât construcţiile tradiţionale.

Comparativ cu o construcţie la care s-au folosit metode consacrate, o casă în complexul Avalon Residence consumă de 5 ori mai puţină energie, care se reflectă atât în reducerea costurilor  utilităţilor cât şi in emisiile reduse de CO2. Toate utilităţile sunt exploatate, fără utilizarea de combustibili fosili. Astfel, emisiile de dioxid de carbon sunt  aproape 0.

De-a lungul a 20 de ani, o casă oferită de Ozone Homes recuperează 80-90% din valoarea investiţiei iniţiale.

  • Schneider Electric România

Având în România sediul într-o clădire verde , Euro Tower – cladire certificată BREEAM,  Schneider Electric oferă soluţii integrate pe segmente de piaţă diferite, concentrându-se pe transformarea energiei într-una sigură, de încredere, eficientă, productivă si verde. Durabilitatea este un element de bază la nivel mondial în strategia Schneider Electric.

Ca specialist  în managementul energiei la nivel global, Schneider Electric oferă soluţii în domeniul eficienţei energetice, promovării producţiei de energie curată şi generării de practici de consum care respectă si protejează mediul şi care în acelaşi timp, printr-o politică susţinută de responsabilitate socială corporatista, simbolizată de Barometrul Planet&Society ce face cunoscute în mod regulat progresele companiei în toate aspectele sustenabilităţii.

.

Câştigătorul acestei categorii a fost Schneider Electric.

Lasă un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat: