ProLogis lanseaza un proiect pilot de testare a panourilor fotovoltaice

mai 19, 2010 la 3:12 am | Publicat în General | Lasă un comentariu
Etichete: , , , , , ,

ProLogis membru gold al RoGBC a lansat recent un proiect pilot la sediul lor din Denver, Colorado sub brandul „ProLogis Renewable Energy”; iata cateva din punctele esentiale ale comunicatului de presa. RoGBC doreste sa ii felicite pentru initiativele lor.

Proiectul pilot insumeaza 11 KW energie regenerabila produsa de 99 de module de la 8 producatori diferiti: Ascent Solar (NASDAQ: ASTI), First Solar (NASDAQ: FSLR), GS-Solar, MiaSole, Solyndra, Suniva, United Solar Ovonic si Xunlight. Deja producand energie, configuratia actuala permite o analiza comparativa a unor tehnologii modulare cuprinzand, module monocristaline, module sticla pe sticla cu pelicula fotovoltaica, sau cele cu membrana. In plus instalatia este impartita in 16 segmente pentru o mai buna testare a parametrilor individuali.

›› Suntem prima companie imobiliara ce dezvolta un program dedicat accelerarii dezvoltarii sistemelor solare la scara larga si acum ne intarim efortul prin dezvoltarea acestui proiect pilot. ‹‹ a declarat  Walt Rakowich, chief executive officer of ProLogis.›› In timp ce tehnologiile fotovoltaice evolueaza si noi companii intra pe piata este important ca ProLogis sa inteleaga tehnologia si deferentele de implementare ale acesteia astfel incat sa oferim solutii optime pentru fiecare cladire si locatie. Suntem mandri de dezvoltarea acestui program si de impacult avut  in cadrul industriei energiilor regenerabile.”

ProLogis are astfel de proiecte dezvoltate sau in curs de dezvoltare in 32 de cladiri in Germania, Franta,  Japonia, Spania si Statele Unite. Aceste instalatii acopera aproximativ 985.000 de metri patrati de acoperis si genereaza 24.6 MW.

Jasper

Lasă un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat: