Ştii care sunt cele mai inovatoare produse ecologice de construcţii in 2011?

mai 21, 2012 la 5:53 pm | Publicat în Evenimente, General | Lasă un comentariu
Etichete: , , , , , , , , ,

Primele trei, conform deciziei juriului RoGBC  au fost prezentate în cadrul Galei decernării premiilor in domeniul sustenabilităţii, pe 10 mai la Athenee Palace Hilton Bucureşti. Câteva detalii despre acestea:

•         AGC Flat Glass România

Stopray Ultravision este un nou tip de sticlă, cu funcţie dublă,  utilizat pentru faţade sau ferestre.

În timpul iernii, acesta acţionează ca o sticlă  super – izolantă;  în ceea ce priveşte geamurile duble, valoarea Ug este 1.0W/sqm K.

În timpul verii, factorul solar scăzut, de 23%, generează reduceri semnificative de energie electrică (aerul condiţionat nu este utilizat la putere maximă). Totuşi, transmisia luminii este optimă ( LT=49%), asigurându-se pătrunderea luminii naturale  în clădire, produsul devenind astfel unul dintre cele mai  competitive de pe piaţă (raportul dintre transmisia luminii şi factorul solar este foarte mare, S = LT / SF = 2,13).

Stopray Ultravision deţine certificarea  Cradle to Cradle – SILVER

•         Jotun

Silk Jotashield Extreme este o vopsea  100% acrilică, special formulată pentru a raspunde climatului aspru. Formula specială a produsului, bazată pe o tehnologie de ultimă oră, oferă confort termic excelent, consum redus de energie pentru păstrarea interiorului rece, culoare de lunga durată si protecţie împotriva betonului de carbonatare.  Liantul acrilic special oferă un finisaj mătăsos, durabil şi de lungă durată cu grad scăzut de preluare a murdăriei. Este ideal pentru decorarea şi protejarea suprafeţelor exterioare şi perfect potrivit ca şi produs de întreţinere.

•         Schneider Electric

În ţările puternic industrializate, transportul este responsabil pentru aproape o treime din toate emisiile de CO2.

Din grijă față de mediu, un număr tot mai mare de oameni și companii au început să adopte opțiunea propulsiei electrice ca răspuns la nevoia de transport, astfel încât societatea contemporană are ocazia de a-și regândi din temelii așteptările față de autovehiculele obişnuite, dar și rolul mobilităţii personale.

Schneider Electric are un rol foarte important în procesul de mişcare,  prin asigurarea infrastructurii de incărcare a vehiculelor  electrice.

EVlink  –   Schneider Electric face posibil pentru o baterie de maşină electrică să acumuleze  80% din capacitatea necesară  funcţionării ei  în mai puţin de 15 minute, acoperind toate necesităţile utilizatorilor: de la utilităţi de energie la utilizatorii vehiculelor electrice, de la reţeaua inteligentă până la prize,  de la nivel local de supraveghere până la supravegherea wireless asupra staţiilor de încărcare, de la încărcarea simplă până la cea inteligentă  pentru optimizarea costurilor.

În ţara noastră, Schneider Electric a semnat un parteneriat cu Renault, Electrica şi Siemens pentru a dezvolta infrastructura de încărcare a a vehiculelor electrice.

Felicitări  AGC Flat Glass România pentru câştigarea premiului.

Lasă un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat: