Ştii care sunt cele mai inovatoare produse ecologice de construcţii in 2011?
mai 21, 2012 la 5:53 pm | Publicat în Evenimente, General | Lasă un comentariuEtichete: arhitectura sustenabila, Cladiri ecologice, Cladiri verzi, Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi, Dezvoltare durabila, Evenimente, Green Building, materiale sustenabile, RoGBC Awards, sustenabilitate
Primele trei, conform deciziei juriului RoGBC au fost prezentate în cadrul Galei decernării premiilor in domeniul sustenabilităţii, pe 10 mai la Athenee Palace Hilton Bucureşti. Câteva detalii despre acestea:
• AGC Flat Glass România
Stopray Ultravision este un nou tip de sticlă, cu funcţie dublă, utilizat pentru faţade sau ferestre.
În timpul iernii, acesta acţionează ca o sticlă super – izolantă; în ceea ce priveşte geamurile duble, valoarea Ug este 1.0W/sqm K.
În timpul verii, factorul solar scăzut, de 23%, generează reduceri semnificative de energie electrică (aerul condiţionat nu este utilizat la putere maximă). Totuşi, transmisia luminii este optimă ( LT=49%), asigurându-se pătrunderea luminii naturale în clădire, produsul devenind astfel unul dintre cele mai competitive de pe piaţă (raportul dintre transmisia luminii şi factorul solar este foarte mare, S = LT / SF = 2,13).
Stopray Ultravision deţine certificarea Cradle to Cradle – SILVER
• Jotun
Silk Jotashield Extreme este o vopsea 100% acrilică, special formulată pentru a raspunde climatului aspru. Formula specială a produsului, bazată pe o tehnologie de ultimă oră, oferă confort termic excelent, consum redus de energie pentru păstrarea interiorului rece, culoare de lunga durată si protecţie împotriva betonului de carbonatare. Liantul acrilic special oferă un finisaj mătăsos, durabil şi de lungă durată cu grad scăzut de preluare a murdăriei. Este ideal pentru decorarea şi protejarea suprafeţelor exterioare şi perfect potrivit ca şi produs de întreţinere.
• Schneider Electric
În ţările puternic industrializate, transportul este responsabil pentru aproape o treime din toate emisiile de CO2.
Din grijă față de mediu, un număr tot mai mare de oameni și companii au început să adopte opțiunea propulsiei electrice ca răspuns la nevoia de transport, astfel încât societatea contemporană are ocazia de a-și regândi din temelii așteptările față de autovehiculele obişnuite, dar și rolul mobilităţii personale.
Schneider Electric are un rol foarte important în procesul de mişcare, prin asigurarea infrastructurii de incărcare a vehiculelor electrice.
EVlink – Schneider Electric face posibil pentru o baterie de maşină electrică să acumuleze 80% din capacitatea necesară funcţionării ei în mai puţin de 15 minute, acoperind toate necesităţile utilizatorilor: de la utilităţi de energie la utilizatorii vehiculelor electrice, de la reţeaua inteligentă până la prize, de la nivel local de supraveghere până la supravegherea wireless asupra staţiilor de încărcare, de la încărcarea simplă până la cea inteligentă pentru optimizarea costurilor.
În ţara noastră, Schneider Electric a semnat un parteneriat cu Renault, Electrica şi Siemens pentru a dezvolta infrastructura de încărcare a a vehiculelor electrice.
Felicitări AGC Flat Glass România pentru câştigarea premiului.
Lasă un comentariu »
Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.
Lasă un răspuns