Noutăţi privind Eticheta Ecologică Europeană – produse, servicii și clădiri

aprilie 11, 2012 la 10:42 am | Publicat în Certificari, Demersuri Legislative, Evenimente | Lasă un comentariu
Etichete: , , , , , , , , ,

Consiliul Român pentru Cladiri Verzi a organizat pe data de 5 aprilie, cea de-a treia ediţie a evenimentului axat pe discuţii referitoare la etichetarea ecologică. Evenimentul a avut loc la sediul Swan Office & Technology Park și a fost adresat sectorului construcţiilor, industriei hospitalităţii, cea a materialelor de construcţii și cea a produselor și serviciilor conexe într-o discuţie despre oportunitatea și importanţa unei abordări mai responsabile faţă de mediu a proiectării arhitecturale, a renovarii și a operării proprietăţilor.

Întrucât în ultima perioadă am observat un interes crescut din partea agenţilor economici producători de materiale de construcţii și totodată un interes crescut la nivel European privind extinderea și dezvoltarea criteriilor de obţinere a etichetei ecologice și în alte sectoare din industria construcţiilor, anul acesta am abordat în discuţii și alte domenii decât cel hotelier. Invitatul principal a fost Dna Daniela Toma – Direcţia Control Poluare și Evaluare Impact din cadrul Ministerul Mediului și Pădurilor. Dna. Toma a prezentat care sunt avantajele obţinerii etichetei ecologice și care sunt pașii de urmat. Studiul de caz prezentat în cadrul acestei secţiuni a fost Complexul Piatra Şoimului, din Sinaia, primul hotel din zona Valea Prahovei ce a obţinut eticheta ecologică.

În cadrul evenimentului s-a mai discutat despre tipurile de produse din industria construcţiilor ce pot beneficia de obţinerea unei etichete și care este legatura dntre eticheta ecologică și clădiri și de ce ar trebui să ii acordăm atenţie. În acest sens Consilul Român pentru Clădiri Verzi va colabora cu Ministerul Mediului și Pădurilor pentru înfiinţarea unui grup de lucru consultativ al cărui scop va fi legat de analizarea și oferirea de comentarii asupra criteriilor draft ce există în momentul de faţă pentru etichetarea ecologică a clădirilor.

Parte din agenda evenimentului a făcut parte și prezentarea proiectului Construction 21, întrucât evenimentul s-a adresat persoanelor interesate de a beneficia de avantajele unei proiectari eficiente din punct de vedere energetic și cu impact redus asupra mediului.

Dna. Ing. Mihaela Nicolau, Romania Green Building Council a prezentat conceptul proiectului, care este scopul său și care sunt modalităţile de implicare. Suntem încrezători că în urma acestui eveniment noi companii ce promovează performanţa în construcţii se vor implica în platforma trans-europeană Construction 21.

Mihaela Nicolau presenting Construction 21 platform

 

Madalina Radulescu, Complex Piatra Soimului, Sinaia

Lasă un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat: