Cum putem crea un spațiu de lucru mai verde și mai sănătos?

aprilie 11, 2012 la 11:14 am | Publicat în Creare de Spatii de Lucru mai Verzi, Greening our Workspace, renovare sustenabile, sediul RoGBC, vopsea sustenabila | Lasă un comentariu
Etichete: , , ,

Strategia RoGBC despre cum putem crea un spațiu de lucru mai verde și mai sanatos se bazează pe deviza simplă și de bun simț:

Lucrează intr-un birou sustenabil și sănătos…

Folosește lumina naturală! Oamenii se simt și lucrează mai bine când lumina naturală este accesibilă, fară să menționăm că e gratis!

Investește in corpuri de iluminat eficiente energetic!

Utilizează plante de interior! Plantele sunt parteneri importanți ce contribuie la sănătatea aerului din interiorul clădirilor. Plantele produc oxigen cât noi lucrăm și sunt plăcute și la vedere, schimbând chiar aspectul unui perete banal intr-un tablou viu.

Utilizează ventilația naturală! În locul aerului condiționat care costă și consumă destul de multă energie electrică,       deschideți ferestrele atunci când temperatura crește.

Utilizează mobilă de birou sustenabilă! Personal te simți bine să știi că nu sunt substanțe toxice în materialele din  care sunt făcute birourile și scaunele și că sunt produse responsabil

Ultilizează materiale sustenabile! Procesele noi, tehnologiile si alte inovații reduc impactul asupra mediului al biroului dumneavoastră

… și acționează in un mod responsabil!

Colectează și reciclează toată hârtia! Prin programul de reciclat hârtia – RECICLETA, RoGBC a salvat în 6 luni aproximativ 2 copaci de la tăiere.

Utilizează metode alternative de trasport! Implementează programul de transport public pentru întreaga echipă și incurajează folosirea bibicletelor.

Întreabă despre mâncare și băuturi ecologice și despre locații sustenabile! Chiar dacă sunt pentru protocolul biroului sau pentru evenimente, lucrurile sănatoase înseamnă companie sănătoasă.

Închide echipamentele pe care nu le utilizezi! Amintește-ți să inchizi toate echipamentele din birou pe timpul nopții sau în timpul weekend-urilor, astfel economisind și reducând factura la energie electrică.

Reutilizează plicurile, ambalajele din carton si pungile!

Utilizează consumabile de birou recilate sau reciclabile! Pixurile sau alte rechizite pot fi și din alte materiale înafară de plastic. Sunt destul de multe variante. Secretul este să le incerci!

Lasă un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat: