Am colectat hârtie, am salvat un copac și jumătate de la tăiere!

septembrie 2, 2011 la 5:30 pm | Publicat în Creare de Spatii de Lucru mai Verzi, General, Greening our Workspace | Lasă un comentariu
Etichete: , ,

În orice birou cu activitate obișnuită se strâng multe hârtii : ciorne, oferte ce nu mai sunt de actualitate, contracte expirate și așa mai departe. Chiar și  folosind la maximum hârtia, prin imprimarea ciornelor noi pe spatele foilor deja printate anterior, ea devine în scurt timp inutilă. Deci, teancuri întregi de foi ajung să încurce pe toată lumea din birou.

Există colectori de hârtie, dar birourile care generează cantități mici nu prezintă, de regulă, interes pentru aceștia.  Deoarece un transport pentru cantități mici nu ar fi viabil economic, majoritatea colectorilor specializați se deplasează doar pentru greutăți de circa o tonă. Cantitățile mici de hârtie ajung astfel direct la groapa de gunoi, și din cauza nevoii continue de hârtie, copacii se împuținează.

Aici, la RoGBC, am înțeles nevoia de a salva copacii de la tăiere și am intrat în parteneriat cu ViitorPlus, mai precis în programul Recicleta.

 Conformacestui program de colectare a deșeurilor de hârtie, “Transportul hârtiei este asigurat de cargo-biciclete, unice în România, conduse de persoane defavorizate, cărora li se asigură astfel un loc de muncă.”

 

Ajutați și de sistemul nostru de colectare selectivă a deșeurilor propus în programul Crearea și Managementul Birourilor mai Verzi, am fost serioși, dedicați și am strâns în ultimele trei luni de zile 100 de kilograme de hârtie.

 

Tradus în arbori salvați de la tăiere, înseamnă un copac și jumătate!

Reciclează și tu!

Echipa RoGBC

Lasă un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat: