Evaluarea si costul cladirilor verzi, seria „Romania Green Building Professional”

decembrie 15, 2010 la 11:01 am | Publicat în Certificari, Evenimente, Training | Lasă un comentariu
Etichete: , , , ,

Pe 9 decembrie, Romania Green Building Council a organizat la Orange concept store un curs de o jumatate de zi pe tema “Evaluarea si costul cladirilor verzi”. Acesta a avut drept scop indreptarea investitorilor, evaluatorilor, finantatorilor, facility managers, arhitectilor, inginerilor si managerilor de proiect spre o mai buna intelegere a modalitatilor in care sustenabilitatea afecteaza si sustine in acelasi timp valoarea si nivelul de risc al unei cladiri verzi.

In cadrul workshop-ului au fost oferite informatii practice despre principalii factori de evaluare a unui business pentru diferiti mandatori si au fost explicate modalitatile in care cladirile sustenabile aduc beneficii in fiecare caz. In plus, workshop-ul a fost structurat astfel incat participantii sa aiba ocazia de a interactiona activ cu lectorii, in cadrul sesiunilor interactive de intrebari si raspunsuri.

Teme abordate:

Principalele subiecte discutate in cadrul workshop-ului au fost legate de certificarile obligatorii si voluntare in domeniul cladirilor verzi, analiza costurilor, a riscurilor si a beneficiilor in cazul includerii unei cladiri in cadrul initiativelor sustenabile si studii de caz relevante prezentate de specialisti in domeniu.

Trainerii invitati pentru acest curs au fost: Steven Borncamp, Paul Rinder, Randy Tharp, Stephen Scrivens si Florin Furdui.

Steven Borncamp este fondatorul si Presedintele Romania Green Building Council si Chairman al Build Green Central Eastern Europe. Are o vasta experienta in dezvoltarea unei piete globale in domeniul constructiilor verzi si a furnizorilor de solutii pentru cladiri.

Paul Rinder este Project Manager la Aquarius Group, avand experienta locala in managementul proiectelor de constructii de 200 000 de metri patrati, in Bucuresti. Paul este licentiate in certificari BREEAM, iar in prezent este implicat intr-un proiect clasa A de birouri.

Randy Tharp este Director de Proiect la nivel international pentru Epstein, una dintre companiile lider in domeniul designului sustenabil, avand la activ proiecte certificate LEED de peste 11 milioane de metri patrati.

Stephen Scrivens este autorul a peste 70 de articole si numeroase carti pe teme legate de urbanism, managementul apei si acoperisuri verzi. Stephen are o experienta vasta in managementul proiectelor de constructii de mare anvergura, incluzand sedii de birouri pentru companii precum Glaxo, Sony, Canon si HSBC Hong Kong.

Florin Furdui este Country Manager la Portland Trust Romania, fiind responsabil de toate proiectele companiei in Romania. Florin are experienta in domeniul afacerilor, management, domeniul imobiliar si cel bancar, iar in prezent se ocupa de obtinerea certificarii LEED pentru Floreasca 169A.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Orange concept store si a fost urmat de Petrecerea de Craciun RoGBC, la care au fost invitati peste 50 de persoane din domeniul constructiilor verzi, dezvoltatori imobiliari, investitori, arhitecti, manageri de proiect.

Pe parcursul serii au fost inmanate certificatele pentru cei care au absolvit intregul program de certificare si training “Romania Green Building Professional”: Teodora Babata – Westgroup Architecture, Adela Catargiu – Evaluator Cladiri, Bogdan Draganescu – Smart & Pepper Consulting, Timea Paal – Multinvest, Cristina Stefan – Westgroup Architecture, Catalin Gauloiu – RoGBC, Radu Vlad – Universitatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu”.

Fotografii din timpul cursului si a Petrecerii de Craciun RoGBC gasiti aici.

Lasă un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat: