Schimbari in „Normativul privind calculul termotehnic al elementelor de constructie ale cladirilor, indicativ C 107-2005”

iulie 30, 2010 la 11:50 am | Publicat în Fără categorie | Lasă un comentariu
Etichete: , , , , ,

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a emis un ORDIN privind modificarea Reglementarii tehnice „Normativ privind calculul termotehnic al elementelor de constructie ale cladirilor, indicativ C 107-2005” aprobata prin Ordinul ministrului transporturilor, constructiilor si turismului nr. 2055/2005.

In normativ apar urmatoarele modificari:

–          In prima parte, la calculul necesarului de caldura pentru incalzire, apar schimbari la graficul 7.3 si la alineatul 7.8.2.  Prin aceste modificari se doreste o corectare a graficelor precedente.

–          Se actualizeaza de asemenea si valorile minime pentru coeficientii normati de izolare termica(GN) si valorile rezistentelor termice minime Rmin, pentru cladirile proiectate dupa 1.10.2010. Se ridica astfel stacheta pentru specialistii din domeniul constructiilor.

–          Pentru un calcul  mai precis al coeficientului global de referinta  (G1), valorile coeficientilor de control a,b,c,d,e au fost recalculate si astfel vechile valori sunt inlocuite ( C107/2 ).

Prin aceste modificari Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului doreste o imbunatatire a standardelor  actuale de proiectare, cat si pentru a oferi un calcul termotehnic cat mai corect.

Proiectul de lege poate fi vazut aici.

Catalin Gauloiu

Lasă un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat: