Vesti promitatoare pentru cladirile verzi

ianuarie 12, 2010 la 11:25 am | Publicat în Evenimente, General | Lasă un comentariu
Etichete: , , , , , , , ,

Saptamana trecuta am participat la o prezentare a US Energy in cadrul negocierilor climatice de la Copenhaga.

Secretarul american pentru Energie Dr. Steven Chu discuta la conferinta UNFCCC de la Copenhaga despre necesitatea de a include cladirile intr-o solutie pentru schimbarile climatice

Castigatorul Premiului Nobel pentru Fizica Dr. Steven Chu si-a axat prezentarea pe mai multe tipuri de inovare verde, aflate in curs de dezvoltare de catre sectorul privat si pe liniile de dezvoltare sprijinite de catre Departamentul de Energie si alte sisteme ale guvernului. Din prezentarea sa reies vesti foarte promitatoare:

1) Guvernul Statelor Unite considera cladirile verzi ca fiind o parte esentiala a unei solutii la schimbarile climatice, pentru obtinerea independentei energetice si cresterea economica, prin creearea de locuri de munca ecologice

si …

2) In urmatoarea perioada de unu pana la doi ani isi vor face aparitia inovatii semnificative si gata de a intra pe piata, in special in domeniul panourilor solare si al materialelor.

Ce inseamna acest lucru pentru RoGBC? Cred ca exista multe avantaje ca urmare a accentului puternic al guvernului Statelor Unite si al companiilor pus pe incercarea de a lansa noi produse si de a impulsiona o competitie amicala care incurajeaza inovarea continua in intreaga lume. Vor fi indeajuns de multe lucruri de facut pentru a realiza ceea ce este necesar.

– Steve

Lasă un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat: