Constructii sustenabile in Transilvania!
august 18, 2009 la 1:46 pm | Publicat în Evenimente, Training | Lasă un comentariuEtichete: case verzi, cladiri, Cladiri ecologice, Cladiri verzi, Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi, Constructii sustenabile, Dezvoltare durabila, GBC, Green Building, Green Building Council, green buildings, sustainable_development, sustenabilitate, Training
A construi sustenabil inseamna a construi pentru viitor. Insa, in acelasi timp, a construi sustenabil are foarte mult de a face cu trecutul. Traditia si sustenabilitatea sunt, intr-un fel, asemanatoare: ambele au de infruntat timpul. De aceea, o analiza a traditiei poate dezvalui lucruri foarte interesante despre modul in care oamenii din vechime percepeau sustenabilitatea si ii aplicau pricipiile, desi cuvantul in sine nu exista la acel moment. RoGBC a folosit aceasta idee si a transformat-o intr-un eveniment captivant in Transilvania, inima muntoasa a Romaniei.
In atmosfera medievala a “Pamantului celor Sapte Cetati” – cum este istoric numita Transilvania- participantii au putut observa radacinile sustenabilitatii in arhitectura romaneasca si au facut cunostinta cu mancarea, muzica si dansurile traditionale romanesti.
Architectul Horatiu Racasan a tinut o prezentare despre practicile sustenabile in constructii si a expus de asemenea cateva din proiectele sale.
Eva Schmincke, director in cadrul Consiliului German pentru Cladiri Sustainabile (DGNB) si expert in specificatii de produs, a discutat viitorul declaratiilor de produs pentru materialele de constructii sustenabile (EPD) si rolul acestora in dezvoltarea sustenabila in Europa.
Gabriel Rosca, presedintele Ordinului Roman al Arhitectilor, Sibiu, a prezentat rezultatele unei scoli de vara, ai carei participanti au dezvoltat si au prezentat planuri urbanistice si solutii verzi pentru problemele orasului.
Nicholas Dimancescu a prezentat un film scurt si a explicat istoria si dezvoltarea Hanului Balaban – gazda noastra pentru week-end-ul in Transilvania.
Sabin Maghiar de la compania Monsena a ilustrat cateva din lucrarile pe care firma le face, privind restaurarea cladirilor istorice din Romania.
Architectul Silvia Demeter de la Context Architecture si reprezentant al Consiliului European al Arhitectilor ne-a ghidatintr-un tur de exceptie al Brasovului, in ciuda intreruperilor din partea vremii necooperante. Soarele a devenit mai prietenos in timpul vizitei la cetatea Rasnov.
Odata ajunsi in Bucuresti, participantii au facut un tur al capitalei si au putut asculta povestile din spatele celor mai importante cladiri. Luiza Hanc si Octavian Partenie, doi dintre membrii asociati ai RoGBC, impreuna cu Alina Kartman, Specialist Comunicare pentru RoGBC, au fost cei care s-au ocupat cu furnizarea informatiei pentru tur.
Desi timpul a fost scurt, numeroase alte activitati au fost cuprinse in program: o cina excelenta la terasa La Strada, a hotelului Hilton, precum si doua calatorii de neuitat cu trenul 🙂 .
Pentru mai multe fotografii din timpul evenimentului, accesati contul Flikr al RoGBC.
Lasă un comentariu »
Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.
Lasă un răspuns