BUILD UP – noul portal pentru eficienta energetica a cladirilor

august 4, 2009 la 11:28 am | Publicat în Demersuri Legislative, General, Proiecte de Cladiri Verzi | Lasă un comentariu
Etichete: , , , , ,

In iunie 2009 a fost lansat un nou portal care furnizeaza informatie la zi legata de Directiva pentru Performanta Energetica a Cladirilor si stiri legate de subiectul eficientei energetice in constructii. De asemenea, portalul creaza comunitati online pe subiecte precum cerintele minime pentru performanta energetica, scheme de certificare, metode de calculare a eficientei energetice a cladirilor, inspectia biolerelor si a instalatiilor de aer conditionat etc. In plus, “Build Up” integreaza cateva instrumente de calculare a performantei energetice si instrumente de design sustenabil.

Exista, de asemenea, o baza de date foarte interesanta cu exemple reusite de economisire energetica. Aceia dintre dumneavoastra care sunt interesati sa afle care sunt studiile de caz postate, sau chiar sa propuna un astfel de studiu, o pot face accesand acest link. Cei interesati sa afle mai multe despre modalitatea de transpunere a directivei pentru performanta energetica a cladirilor si implementarea ei in statele membre ale UE, pot accesa un set complex de studii pe aceasta tema.
Scopul portalului este acela de a inlocui si de a continua diseminarea informatiilor initiata pe platforma EPBD Buildings. Asemenea primului portal, si acesta este finantat prin programul Intelligent Energy Europe.

BUILD UP doreste sa se pozitioneze ca cel mai important instrument de comunicare utilizat de Comisia UE pentru a transmite informatii privind eficienta energetica a cladirilor si a primi feed-back, dar si pentru a interactiona cu factorii importanti de decizie, din domeniu (constructori, autoritati publice la nivel local si national, experti in energie si constructii, utilizatori finali).
Anca Bieru

Lasă un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat: