Impresii de la Green Cafe

iulie 17, 2009 la 1:14 pm | Publicat în Evenimente | Lasă un comentariu

green cafeO camera plina de oameni si doua documentare de calitate au fost ingredientele care au lansat sesiunea de vara Green Cafe. Daca editia din luna iulie a avut ca tema viitorul cladirilor verzi, pentru editia din august, subiectul abordat va fi urbanizarea si reutilizarea adaptativa a cladirilor.

Pentru cei interesati, dar care nu au putut fi impreuna cu noi la Green Cafe-ul de luna aceasta, iata un mic rezumat al intalnirii.

Pentru a aprinde dezbaterea pe tema posibilitatii unui viitor verde pentru constructiile din Romania, am urmarit doua documentare scurte, dar pline de inspiratie. Primul, “Deeper Shades of Green” a subliniat nevoia de a integra principiile ecologice in obiceiurile actuale de constructii, prezentand exemple de succes ale unor cladiri inteligente de inalta clasa.

Catalizatorul discutiei noastre a fost identificarea drumului pe care Romania ar trebui sa il parcurga pentru a ajunge la idealurile promovate de documentar. Una dintre ideile care au dominat dezbaterea a fost ca provocarea Romaniei este aceea de a reusi sa strecoare nevoile intelectuale – precum cea de a avea o casa verde – printre prioritatile nationale, fara a neglija satisfacerea nevoilor de baza. Al doilea documentar a oferit un insight excelent privind acest subiect, prezentand exemplul vechiului Harlem. Filmul, intitulat “Build”, a evidentiat de asemenea casele modulare ca o alternativa eficienta din punct de vedere energetic la casele traditionale, si a prezentat posibilitatea de a creste case, ca o optiune futuristica.

Alina Kartman – alina.kartman@rogbc.org

Lasă un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat: